Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reobertura i nova exposició al Castell de Concabella

Sota el títol "Colors del nou país que estem gestant" es pretén visibilitzar a totes les persones, amb les seves diversitats i diferències.

DILLUNS 06 JULIOL 2020

El Castell de Concabella ha estat tancat durant 4 mesos com a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Finalment, tornem a obrir les portes a partir del dissabte 11 de juliol. I ja el diumenge presentem (aquest cop sense acte d'inauguració a causa de les circumstàncies que estem vivint) una nova exposició temporal, a càrrec d'Alpe Conceptes, que porta per títol Colors del nou país que estem gestant.

 

Per seguir celebrant l'Orgull LGTBI d’una forma més participativa i fora de les dates mediàtiques, Alpe Concepte ens ofereix una sèrie de creacions plastificades per fer pensar i interactuar, ja que intenta aconseguir la visibilització de totes les persones, amb les seves diversitats i diferències.

Alpe Concepte descriu així aquest projecte:

 

Exposem, per segona vegada a la paret, l’àlbum de l'acció "Un somriure per la 1a gaiestelada", que fem des del 2013, per normalitzar les diverses formes d’estimar, en proposar que personalitats i governants es facin una foto amb la gaiestelada, perquè el país no sigui mai més caqui, ni en blanc i negre, i sigui de tots els colors perquè hi capiguem "totdon".

Als més de 38 cartrons, de mida A3, hi ha les quasi 300 fotos amb els noms de qui ens recolza i del 15è àlbum que estem muntant amb les darreres imatges de la celebració de l’Orgull LGTBI a Sitges, amb la consegüent crida a seguir fent aquesta acció.  

Hi ha també creacions per fer pensar, com el tríptic que rememora les obres donades a Waterloo; 3 de les obres de la sèrie "Totdon" i 2 de la sèrie "Groc";  les 3 obres exposades al balcó de casa, creades en el confinament: "VIntVINT" Sant Jordi, amb el cor fet per imatges de 62 balladors, de llargs, de la Confinasardana; l’obra creada pel 17 de maig, quan fa només 30 anys que no  som considerats malalts per l’OMS i l’obra Per Corpus confitats; i els 8 plotter amb els participants, a 15 de maig, de la Confinasardana. Altres obres d’homenatge al Mestre Brossa, propostes d’erotisme o denúncies de les agressions que patim per ser diferents o per treballar la nostra identitat de país.

 

L'exposició es podrà veure del 12 de juliol al 20 de setembre del 2020 en l'horari habitual d'obertura del Castell: dissabtes, diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores.