Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dels Plans de Sió s’adhereix a la iniciativa d’ubicar una bústia lila al seu municipi per combatre les violències masclistes.

Aquestes bústies liles són una iniciativa del Consell Comarcal, des del SIAD Segarra, dins la campanya participativa "Visibilitzem les violències masclistes" amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Castell de Concabella
Castell de Concabella

DIVENDRES 26 NOVEMBRE 2021

La bústia està ubicada al Castell de Concabella. Aquestes bústies liles són una iniciativa del Consell Comarcal, des del SIAD Segarra, dins la campanya participativa "Visibilitzem les violències masclistes" amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el 25 de novembre, és una acció en la qual també hi participen tots els ajuntaments de la comarca, l'Institut Català de les Dones, i finalment la Fundació Genera.

L'objectiu d'aquestes bústies és recollir les experiències de les dones relacionades amb la violència masclista.

Es pretén que s'escrigui en un paper de forma anònima, alguna experiència que s'hagi viscut relacionada amb la violència masclista. Un cop escrita, s'ha de tirar dins de la bústia. L'acció va dirigida a qualsevol persona que hagi viscut o presenciat aquestes situacions (de discriminació masclista, agressió o situació de desigualtat) pel fet de ser dona.

Alhora, aquesta campanya és una eina que permet refermar i fer visible el compromís dels ajuntaments de la Segarra en la lluita contra la violència masclista, llençant el missatge tant a les dones com a la població en general que "la violència, tant la visible com la invisible, ha de ser erradicada, i nosaltres la Segarra treballem activament per a fer-ho".

Novembre, 2021