Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els llibres guanyadors del premi 7lletres, a l’Espai Pedrolo de Concabella

La Consellera de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, Elisabet Jové, ha fet entrega dels catorze llibres editats amb motiu del premi literari 7lletres.

DIMARTS 10 NOVEMBRE 2020

L’alcalde dels Plans de Sió, Xavier Pintó, ha rebut de mans de la consellera Elisabet Jové els llibres que han estat premiats en les catorze edicions del premi literari 7lletres, tots ells publicats per Pagès Editors.

Des de l’any 2006, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, la Regidoria de Cultura de la Paeria de Cervera, la Fundació Manuel de Pedrolo i, recentment, l’Ajuntament dels Plans de Sió, convoquen l’edició d’un premi literari que amb el nom de 7lletres vol ser un homenatge a la figura de Manuel de Pedrolo.

El premi que s’atorga a un recull de set relats, té una dotació econòmica de 7.000 euros, cosa que el converteix en el més ben dotat de les Terres de Lleida.

Els guanyadors han estat: el 2006, Miquel de Palol (El Lleó de Böcklin); el 2007, Jaume Ferrer (La llum dels orfes); el 2008, Cèlia Sànchez-Mústich (No. I Sí); el 2009, Mireia Companys (Venècies); 2010, Miquel Àngel Vidal (Jardí de gel); el 2011, Xavier Vidal (Els elefants interiors); el 2012, Carles Hac Mor (No eixuguis els plats); el 2013, Leandre Iborra (Les mars perdudes); el 2014, Alfred Quintana (Enmig de la melé); el 2015, Xavier Ballester (Porexpan i polaroids); el 2016, Teresa Saborit (Els llops ja no viuen als boscos); el 2017, Òscar Palazón (Els complements del nom); el 2018 Francesc Duch (Altres mares) i 2019 Susanna Batalla (Els records perfectes).
Recordem que l’any 2020 la guanyadora del premi ha estat la segarrenca Ester Enrich Coma, amb l’obra Blanc sobre negre.

Segons la consellera comarcal de cultura, Elisabet Jové, era imprescindible que les obres premiades en un certamen que homenatja Pedrolo estiguessin a l’espai del castell de Concabella dedicat a l’autor.

A més dels llibres també s’ha fet entrega del CD Temps de Pedrolo, creat per a la commemoració del centenari del naixement de l’escriptor. Es tracta d’una tria de textos de
l’autor interpretats per Patrícia McGill, i embolcallats pel jazz de Javier Juanco Quartet, i suposa una mirada fugaç a la immensa obra de l’autor, profundament arrelada a la terra i alhora universal.