Dilluns, 17 De Desembre De 2018
Plaça Estudis, 1, 
Els Plans de Sió - 25212
Telèfon: 973 520 030 Fax:

11/08
2016

Flora


Foto


Fotografia: Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. 

La flora i vegetació de l'Espai Natural dels Plans de Sió es caracteritza per estar específicament adaptada a unes condicions difícils que li confereixen el seu caràcter estèpic: una escassa pluviometria, sòls àrids, salins i guixencs i un clima de forts contrastos entre hivern i estiu.

La tradició agrícola és la que més profundament ha transformat el paisatge i la seva vegetació. Avui en dia un 97% de la superfície de l'Espai Natural sutilitza com a camps de conreu, majoritàriament de cereals com l'ordi i el blat. Els trobem dibuixant l'orografia suau del terreny, retallats per marges de pedra seca o fileres d'arbres i enmig destaquen les cabanes de volta.

La vegetació natural es conserva en els marges, erms, guarets, que son de gran importància per la seva particularitat. Aquestes zones estan formades per brolles de romaní amb foixarda, llistonars de terra baixa i espartars d'albardí, i també alguns carrascars, màquies i garrigues amb càdec, o jonqueres. També hi trobem una gran varietat de flora liquènica.

El pas de les estacions ens duu una metamorfosi dels colors del paisatge, coincidint amb els cicles vitals de les plantes: esplendor verda i de colors a la primavera, grocs i torrats a lestiu i colors cendrosos i bruns a la tardor i hivern. 

Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web